UUDEN ASIAN OPPIMINEN

Childish learning

Mitä oppiminen meille merkitsee? Onko se jotain turhan päiväistä eli pitäisikö meidän kokonaan unohtaa oppikirjat? Voimmeko siis viisastua ja kehittyä elämissämme ilman oppimista?

Mielestämme emme voi, sillä aivojen ja itsensä haastaminen on avain kaikkeen. Monien menestyneiden ihmisten salaisuus onkin se, että he haastavat itseään päivittäin erilaisilla osa-alueilla. Sen kautta he päivittäin löytävät ongelmiinsa uusia ja paljon luovempia ratkaisuja. 

 “ Ajattelu ilman opiskelua on hyödytöntä ja opiskelu ilman ajattelua on ajanhukkaa” unknown

 

Tästä hyvänä esimerkkinä on uuden kielen opiskeleminen. Kun opiskelemme uutta kieltä, muutumme täysin huomaamattamme älykkäämmäksi ja viisaammaksi. Ei ainoastaan siksi, että opimme uutta kieltä, vaan siksi, että haastamme aivojamme jatkuvasti. 

 

Aivot on lihas muiden lihasten joukossa, minkä takia myös aivoja tulee harjoittaa, jos tahdomme kehittyä. Kun opiskelemme uuden kielen, rupeamme toimimaan luovemmin ja ajattelemme saman asian kahdella kielellä. Käytännössä siis harjoitamme aivojamme ja aivolihaksemme kehittyy. 

Suomalaiset saavat mielestämme nykyään liian myöhäisessä vaiheessa ensikosketuksen englantiin, minkä takia kynnys englannin kielen opiskeluun nousee aivan liian suureksi. Entä, jos lapsi saisikin ensikosketuksen englannin kieleen jo paljon varhaisemmassa vaiheessa? 

Uskomme, että tällöin saisimme suomalaisten kielitason huomattavaan nousuun. 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *