ROHKEUS

Childish Learning

 

Kuinka rohkea olet? Pysähdy hetkeksi ja ota pieni hetki taukoa kaikesta muusta. Mieti tarkkaan milloin viimeksi olet käyttänyt isoimman kerta- annostuksen rohkeutta? Muistele hetki sitä rohkaistumisen tunnetta. Saatat ehkä vieläkin hämmästellä, kuinka rohkenit tekemään juuri sen asian.

Rohkeus on asia, josta harvoin puhumme ääneen. Taustalla voi olla pelko siitä, että joku painaisi ideasi pohjamutiin ja sen seurauksena joutuisit entistä syvemmälle ajatuksien kanssa.

Rohkeutta ei oikeastaan voida mitata, minkä takia jokaisen meistä tulisi tiedostaa oma rohkeuden taso sisimmässään.

 ”Rohkeus on kuin lihas, kun käytämme sitä, se vahvistuu” Ruth Gordon

 

Entä mitä on rohkeus?

 

Kaikenlainen itsensä haastaminen vaatii rohkeutta. Esiintyminen vaatii rohkeutta. Tuntemattomille ihmisille puhuminen vaatii rohkeutta. Lapselle koulun aloittaminen vaatii myös erityis en suuren määrän rohkeutta.

Toinen asia, mitä me ihmiset nykyään liian harvoin teemme on rohkaiseminen. Jokainen meistä kaipaa rohkaisevia kommentteja. Myös suuret johtajat kaipaavat sitä. Itse asiassa suuret johtajat ovat valittu tehtäväänsä siksi, että he rohkaisisivat alaisiaan tekemään töitä.

Rohkeuteen liittyy myös todella vahvasti pelon tunteminen. Pelkääminen ei ole väärin, se on täysin normaalia. Jokainen meistä pelkää, mutta rohkeita ovat ne, jotka pelkäävät, mutta silti tekevät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *