Mitä tekisit jos aika pysähtyisi ?

Astut pimeyteen. Pysähdyt. Kuuntelet. Katselet. Mitään ei näy eikä kuulu. Kaikki on hiljaa. Eläimet nukkuvat, ihmiset nukkuvat. Puun lehdet ja muut metsän kasvit ovat myös hiljaa, sillä ei ole tuulta, joka niitä heiluttaisi. 

 

Ajan pysäyttäminen ei tarkoita sitä, että kaikki materiaalinen pysähtyisi. Se tarkoittaa sitä, että itse pysähdymme ajattelemaan, katselemaan, kuuntelemaan ja tarkkailemaan ympäristöämme.

Muistatko itse kokeneesi hetkeä, jolloin tunsit maailman pysähtyneen? Et kuullut enää ihmisten ääniä, metsässä liikkuvien eläinten ääniä ja autojen äänet olivat myös vaienneet. Saatoit ehkä ajatella, että nyt koko maailma nukkuu.

Usein pysähdymme vasta silloin, kun olemme menettäneet jotain meille tärkeää. Tajuamme vasta menettämisen jälkeen, kuinka tärkeä kyseinen asia meille oikeasti oli ja vaikka kuin tahtoisimme, emme voi saada sitä enään takaisin.

Meidän tulisi pysähtyä useammin, sillä emme millään voi ennustaa, mitä kaikkea tulevaisuus tuokin tullessaan.

Mielestämme yksi nykyajan suurimmista ongelmista onkin se, että ihmiset menevät ja menevät pysähtymättä lainkaan. He ajattelevat olevansa onnellisia sitten, kun ovat saavuttaneet jonkin tietyn asian, eivätkä osaa olla kiitollisia juuri siitä kyseisestä hetkestä.

Mieti, jos jokainen maailman ihminen tajuaisi pysähtymisen merkityksen, niin kuinka paljon viihtyisämpi ja onnelisempi paikka maapallo olisi asua?

 

Tämän luettuasi toivomme, että kokeilet itse niin sanottua STOP, LOOK AND GO- hetkeä.

Se tarkoittaa sitä, että vähintään kerran päivässä otat hetken, jolloin päätät pysähtyä. Pysähdyt ajattelemaan juuri sitä tiettyä tilannetta, missä olet ja mitä tunnet sillä hetkellä. Pysähtymisen jälkeen voit vain katsella hetken ympärillesi ja tarkkailla, mitä muut puhuvat ja tekevät. Tämän jälkeen olet valmis jatkamaan taas päivän menoja.

Lupaamme, että tämän kyseisen hetken avulla tulet nauttimaan myös niistä kaikkein tavallisimmistakin asioista huomattavasti enemmän.

 

Rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta toivottaa Peacy Creations !

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *