Alku

Ensikosketus

Englannin kieli. Kolmannen luokan Wow-kirjasarjan ensimmäinen teos. Ensimmäinen englannin kielen oppitunti piirtyy kristallinkirkkaana mieleeni. Kolmannen luokan aloittanut poika oli uuden haasteen edessä. Uusi kieli olisi opittava.

 

Opettaja pyrki puhumaan vain englantia oppitunneillaan. Sanastoja neuvottiin harjoittelemaan peittämällä toinen puoli kappaleesta. Myöhäiset illat ennen sanakokeita tulivat tutuiksi. Muistot englannin kielen opiskelun aloittamisesta ovat jääneet vahvasti mieleen.

 

 

Vaikka itse sain ensikosketuksen englantiin esikoulussa kielikylvyssä, muistelen sen olleen siellä lähes mahdottomalta tuntuvaa. Tarvitaankin siis erilaisia tapoja. Miten englannin kielen oppimista voi monipuolistaa? Voisiko se olla mielekästä? Kirjoista oppiminen sopii joillekin erinomaisesti. Väitän kuitenkin, että vaihtoehtoiset oppimistavat niiden rinnalla tuovat oppitunneille sekä vapaa-ajan oppimiseen sävyjä. Itse olisin tätä kaivannut heti alkuun.

 

Kuvamuistin kautta oppiminen, sanojen ääntämisen lisääminen, ryhmässä oppiminen, sekä pelillistäminen ovat tapoja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Miksei näitä keinoja sovellettaisi myös oppitunneille? Onhan nykyajan nuorten ja lasten englannin kielen taito osaksi peräisin peleistä.

 

Globalisaatio. Rajattomat mahdollisuudet tulevaisuudessa. Englannin kielen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Hyvä kielitaito kumpuaa usein varhaisesta ensikosketuksesta kieleen. Kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja jo englannin kielen opiskelun alkumetreillä sitä on mahdollista yksilöllistämällä tehostaa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa oppia, miksei siis kokeilemalla yritettäisi löytää jokaiselle se sopivin.

 

Minkälaisia kokemuksia teillä, hyvät lukijat, on englannin kielen opiskelusta. Milloin olet itse saanut sen ensimmäisen kosketuksen kieleen? Onko oppiminen ollut aina mielekästä? Kommentoi oma kokemuksesi alas!

 

Leo Pelkonen / Peacy Creations

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *